úterý 27. května 2014

Decisions, decisions...


Tak... veselej článek o plánování dovolený a podobně bude příští víkend. Dneska tu máme trošku vážnější téma. Upřímně je to úplně na hovno téma, ale je potřeba se s ním vypořádat.

Ti, co můj příběh žijí se mnou vědí, že už je to 8 měsíců, co jsem vstoupila na Americkou půdu a začala žít svůj sen. Bohužel je to taky doba, kdy je potřeba se rozhodnout co bude dál. Už mi přišel e-mail od agentury a já se s tím musím vypořádat. Možnosti jsou tři. Buď jet domů, což se upřímně nestane, s tím už asi počítají všichni, nebo a) zůstat se svojí dosavadní HF v Atlantě, nebo b) znovu otevřít můj profil v passportu pro rodiny po celých státech a znovu si projít procesem matching, najít novou rodinu a pak se přestěhovat. A...já fakt nevim co dělat. Pro obě možnosti jsou tu pro a proti a udělat tohle rozhodnutí bude sakra těžký.

Jo, pár měsíců zpět jsem ani neuvažovala o tom, že bych z Atlanty odjela. Mám tu holky, mám tu A., jsem tu "zvyklá"...ale to je možná právě ten problém. Kamarádky...neznala jsem je, než jsem sem přijela a co se stane až opustíme USA? Každá s největší pravděpodobností skončíme jinde. Neznamená to konec přátelství, ale odloučení je upřímně nevyhnutelné tak jako tak. To že znám Atlantu a obecně okolí je možná spíš důvod proč tu nezůstat. Projeli jsem okolní státy, viděla jsem tady toho spoustu...Co se týče A., je tohle pro mě těžký. Mam ho strašně ráda, jsem neskutečně vděčná zato, že jsem ho poznala a že jsme spolu, protože neznam nikoho jako je on. A nevim jestli je to tim, že je starší, nebo že je odsud a nebo prostě jeho povahou, ale nechci si představit, že mu řeknu tak dík a čau a odletim si někam do háje. Na druhou stranu je ale potřeba se na to podívat racionálně. Zůstanu tady, zůstanu s nim...co se stane přístí podzim až budu muset státy opustit? Bude to konečná? Stojí mi chlap zato, abych obětovala nové zkušenosti, zážitky...? 
 Budu mít ještě někdy možnost dostat se do USA a žít na jinym místě než tady? Já nevim. Já prostě nevim. A na rozhodnutí tolik času neni. Ano, deadline mam 9. srpna, ale pokud bych se rozhodla, že zkusím štěstí jinde, je potřeba začít hledat co nejdřív. A jelikož musim mít první dokončenou školu, tak bych mohla začít na konci června. A to je pro mě už sakra brzo.

Já nevim, jestli jsem Vás někdy prosila o Váš názor, ale myslím, že těď by se mi sakra hodil. Tenhle blog čte poměrně dost lidí a já Vás tímto prosím, napište mi dolů do komentářů, nebo klidně na facebook, co si o tom myslíte. Co byste udělali vy? Samozřejmě, že si to musím nakonec rozhodnout sama, ale vidět to z pohledu někoho jiného by mohlo pomoc.

4 komentáře:

  1. Když zůstaneš, třeba tě tvůj milý pořádá o ruku a ty v USA už zůstaneš legálně navždycky :D

    OdpovědětVymazat
  2. Za prvý je skvělý, že se na to díváš racionálně a nejsi ničím zaslepená :)
    Je to hrozně těžký soudit, radit... Ale pokud jsi dobrodruh a pokud víš, že už tě v Atlantě více méně nic novýho nečeká, tak proč nepoznat další kus USA a nový lidi? :)

    OdpovědětVymazat
  3. rozhodovala bych se podle toho, co citis k A. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Niki...ja myslim, ze kdyz uz nad tim takhle premyslis, ze bys do toho mela jit. A. bys to urcite mela rict a nejlip co nejdriv, at vi, ze existuje moznost, ze odjedes jinam. :)) Drzim palce pri rozhodovani, at bude jakykoliv, tak bude spravny! ;)

    OdpovědětVymazat